Al weer 2 weken geleden hebben we met de kinderen van de 3Hoek in Hilvarenbeek de laatste groenten geoogst. Op de foto zie je het resultaat van hun noeste arbeid. Ruim 300 pompoenen en wel 60 muskaat en violon courgettes. Een courgette soort die je lang in een kelder kunt bewaren en ook nog eens fijn is om mee te koken.
Afgelopen week ook alle zoete bataat geoogst. Mooi resultaat. Echt een product wat veel werk vraagt. Voorzichtig oogsten want de wortel is kwetsbaar. En dan ook constateren dat al 20% is op- en aangevreten door de muizen. Na de oogst, 7 dagen opslaan bij 29 oC. Kunnen de beschadigingen helen, wordt de bataat meteen zoeter en kun je ze langere tijd bewaren bij 13 oC. Daarom deze week ook zoete bataat in het krat. Kun je het zelf proeven.
En op het land in Hilvarenbeek staan de wintergroenten alweer in de startblokken. Prei, boerenkool, witte rode en savoie kool en niet te vergeten de spruitjes. Die zijn al op smaak gebracht door de paar nachtvorsten die we hebben gehad. Dankjewel moeder natuur.
Ik hoop jullie allemaal te zien op woensdag middag en/of zaterdag!