En toen was daar de zon en de fluitende vogels. Een klein teken van de lente. Net zoals de krokussen die overal opkomen. Het tuinbouwseizoen gaat weer beginnen. De kvik-up is maandag met zijn ronde over het land om de kweek eruit te halen. Volgende week nog een keer. En dan kan het beginnen!
Lente op je bord, dat wordt moeilijk. Het is nog maar een heel pril begin. De nachten zijn nog koud. Het land nog leeg. En dus toch nog de sluitkolen en de prei die op ons bord en in het pakket komen. Maar ook met deze groenten zijn lekkere luchtige salades te maken en hoeven we niet alleen te denken aan de zware stamppotten of stoofschotels. Niet dat daar iets mis mee is…
Daarom in deze nieuwsbrief een lekker recept dat bij ons op tafel komt als we de lentekriebels krijgen. Winter meets lente. Wat wil je nog meer.
Met de verbouwing gaat het goed. Het verandert elke dag weer een stuk. Toch heerlijk die hulp van ervaren mensen.
Recept Rodekool salade. Met de groeten van Deliscious.
Nodig voor 4 personen als bijgerecht.
250 gram rodekool
4 el rode wijnazijn
3 el olijfolie
150 gram gerookt spek in reepjes. Voor de vegetariërs geroosterde noten
250 gram witlof
4 gedroogde vijgen in dunne reepjes
Schaaf de rodekool fijn. Schep om met azijn en zout en peper naar smaak en kneed de rodekool goed door met je handen. Hierdoor wordt deze lekker crispy. Laat de rodekool 15 min staan. Verhit de olie in een pan en bak het spek goudbruin en knapperig. Bij het gebruik van noten, rooster deze goudbruin. Snijd de witlof in dunne lange reepjes. Schep de witlof het spek en het vet door de rodekool. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat azijn toe. Strooi de vijgen erover. Eet smakelijk
Voor de liefhebbers.
11 maart start er weer een moestuincursus op het MEC in Oosterhout! Geef je optijd op vol=vol!