Eigenlijk niet zoveel te melden er loopt van alles, niet bijzonder, gewoon dagelijks. Drukte voor de kerst dagen, verbouwing, dochter aan het verhuizen die gaat op kamers, hout gezaagd voor het maken van een boog samen met Sietse, opgeruimd, geoogst op ’t Schop, in de tuin. O ja, afgelopen week de composthoop om laten zetten door de loonwerker. Dat gaat een stuk makkelijker dan met de riek. Je mag volgens de wet geen mest meer buiten op het land opslaan langer dan 3 mnd. Maar om compost te maken is het gewenst dat dit wel buiten blijft liggen gedurende 3-6 maanden. Als je maar elke 3 maanden de mest/compost op een andere plek legt is dat voor de wetgever en ook voor de compost geen probleem. Voorbereidingen aan het treffen voor het maken van een overdekte was- en spoelplaats voor de groenten. Onderstel voor het verrijdbare kippenhok wordt onder handen genomen. De Seterse(race)weg heeft een nieuwe asfalt laag gekregen. De aansluiting met het erf kan beter, enz..
Dit jaar weer een uitgebreid “hoe-overleef-ik-de-feestdagen-groenten-krat”. Kijk op de webshop voor de uitgebreide inhoud. In het krat zitten boerenkool en gemengde paddenstoelen voor een super lekker recept: www. Greenkitchenstories.com Sourdough Rye bread with mushroom topping.
De webshop heeft inmiddels 2 pagina’s, dus even bladeren voor het totale aanbod.
Winkel openingstijden rond de feestdagen.
- OOK open op ZATERDAG 28 december van 10.00 – 14.00
- Gesloten op woensdag 25 december en 1 januari
Webshop is in de week van kerst gesloten.
- Bestellen kan tot donderdag 19 december 12.00 uur voor a.s. vrijdag en zaterdag
- Vanaf maandag 30 dec kun je weer bestellen voor vrijdag 3 en zaterdag 4 januari.
Kaas van de Genneperhoeve blijft tot en met week 1 met 10% korting. Kijk voor het uitgebreide aanbod op de webshop.
22 December is er weer de mogelijkheid om op Seters te eten. Wil je mee eten? Mail: lieke.huijbregts@xs4all.nl
Tot Woensdag en of zaterdag.
Vincent de Wolff, biologisch tuinder, Sophia’s Tuin