Het was echt gezellig. Het houthok leeg stoken. Alleen daarvoor zou je al vrijwilliger willen worden bij Sophia’s Tuin. Onder het genot van pompoensoep met gember, biet bourguignon, goulash, drankje, kletspraatje en af en toe je zelf omdraaien, zodat alles gelijkmatig warm blijft. Best uit te houden.
Soms moet je ook erkennen dat je iets niet meer groots gaat aanpakken. Zoete Bataat zelf telen. 3 jaar mee geëxperimenteerd. Afgelopen jaar groots ingezet. Bijna 2000 planten gezet. Oogst viel tegen. De opslag verbeterd, alle knollen in de cocopeat opgeslagen in kratten. In de container. Verwarmde opslag zo rond de 10 graden. Toch te veel slechte knollen. Daarnaast is de zoete bataat teelt sinds vorig jaar een echt akkerbouwgewas geworden en is er voor een kleine teler onvoldoende winst mee te behalen in relatie met het vele handwerk en risico, die de oogst en opslag met zich meebrengen. Dus 2020 alleen nog zoete bataat teelt op beperkte schaal voor onze groentekratten. Geeft ook weer tijd en ruimte voor andere zaken. Bijvoorbeeld…. Aardbeien telen.
Omdat de kantine nog niet klaar is, kunnen er op korte termijn nog geen kook-workshops worden gegeven. Daarom is Anja Schute gestart in de Bunthoef te Oosterhout.
De eerstvolgende kookworkshop is op vrijdag 28 februari, van 16.00 tot 20.00 uur in de Bunthoef. Met in de hoofdrol: Bietjes. Info kun je vinden over de workshops: www.zinapura.nl/workshops/
Eet smakelijk. Tot woensdag en/of zaterdag.
Vincent de Wolff, biologisch tuinder, Sophia’s Tuin