Het seizoen begint op zijn einde te lopen. Dacht ik. We hebben nog volop groenten in de tuin. Dit jaar hebben we 3 extra tunnels gezet. Daar wordt nu volop uit geoogst. Wel een beetje te veel sla, snijbiet mag volgend jaar meer, de paksoi en de radijs zijn echt super. De raapstelen waren ook een succes. Tatsoi, een winterharde paksoi, staat er verwachting vol bij. De winterpostelein ziet er super uit ( wel nog even wachten voor deze geoogst kan worden). Lastig om nu al te zeggen of 3 tunnels extra een succes zijn en we dit gaan herhalen voor het komende seizoen.. Want we hebben nog geen nachtvorst gehad, de temperaturen zijn nog best wel aan de hoge kant. Dus in die warme kassen groeit het aanmerkelijk harder dan de gewassen die buiten op het land staan. Nog weinig schimmelactiviteit enz.. Er staan al weer bakken met o.a. winterspinazie, veldsla en sla, een soort die tegen lichte vorst kan, klaar om de opengevallen plekken weer op te vullen. Of die gaan lukken is een gok. Je moet het voor je zelf wel een beetje spannend houden op de tuin met al die teelten. Anders sukkel je een beetje weg.
Deze week met vereende krachten alle pompoenen naar binnen gebracht. Op de zolder boven de koeling opgeslagen. Een voor een naar boven gegooid. Er lopen nu een paar vrijwilligers rond met spierpijn. Wel een kleine 600 stuks. Als je in de kantine staat, boven de winkel, is het echt een super mooi gezicht. Groene, gele en oranje pompoenen.
In de afgelopen periode heeft het verbouwen van de binnen ruimte op een laag pitje gestaan. (nou ja, laag pitje… WC afgemaakt, koelcel geplaatst, wanden gemaakt, keet opgeknapt, getegeld, enz..) Dus dat gaan we weer oppakken.
Rest mij jullie uit te nodigen en te verwelkomen op woensdag en/of zaterdag of aan de deur.
Vincent de Wolff, biologisch tuinder Sophia’s Tuin