Nachtvorst in het verschiet. Donderdag en vrijdag nacht wordt er nachtvorst voorspeld. Even denken, ligt alles klaar? Doeken gereed! Een tunnel nog afdekken met zijl! Tunnels dicht. Deze week nog gauw de laatste boontjes plukken. Zoete bataat afdekken, die zit nog voor 30% in de grond. Water afkoppelen. Pomp naar binnen. Maar eerst nog even alle tunnels water geven. Voorkomt ook weer bevriezen van de gewassen in de tunnels. Wel weer meer kans op schimmelvorming. Dus toch elke dag de kassen open en dicht zetten, doeken er op en eraf.
Lijkt erop dat we dit jaar veel later spruiten hebben dan andere jaren. Misschien denk ik dat maar. Vorige week met moeite 8 kg spruit geplukt, hmmmm. Er staan toch echt genoeg planten 1500 planten, in potentie even veel kg’s. Dan doen we het toch even alleen met boerenkool, palmkool, witte, rode en savoie kool. Ach, eigenlijk niets aan de hand.
Naast het feit dat we gezonde voeding produceren en verkopen, met veel vrijwilligers werken, een beschermde werkplek zijn, lesgeven, enz, enz.. Willen we ook een plek zijn waar gezonde initiatieven een platform krijgen.
Daarom: Prinsesopdekikkererwt staat a.s. zaterdag met hun Foodcamper op Sophia’s Tuin.
“Mijn man en ik, staan daar met onze foodcamper en verkopen zelfgemaakte plantaardige producten zoals broodbeleg, spreads, granola, plantaardige kaasjes, soep en pesto. We verkopen deze lekkernijen ter plekke. Kijk onze website voor meer informatie. Als je van tevoren bestelt, zorgen we dat je bestelling, b.v. onze vegantas, klaar staat!”
Rest mij jullie uit te nodigen en te verwelkomen op woensdag en/of zaterdag of aan de deur.
Vincent de Wolff, biologisch tuinder Sophia’s Tuin