Wist je dat in de wintermaanden veel biologische groenten uit Spanje komen? Daar ligt nu een pak sneeuw met temperaturen onder de nul. Extreem en nog nooit eerder voorgekomen. Feest voor de Spanjaarden, een uitdaging voor ons.
Door de sneeuwval is het oogsten van buitenteelten als bloemkool en broccoli niet mogelijk. En pas na de dooi zal blijken of er nog genoeg te oogsten is. De sinaasappeloogst wordt daar bedreigt door nachtvorst. Kas-teelten zoals andijvie, tomaat en aubergine hebben het moeilijk. Wat gaan we dan hier eten?
Oke, een prachtige kans om met z’n allen te kiezen voor biologisch lokaal geteelde groenten van o.a. Sophia’s Tuin. Dan wordt het toch gewoon stamppot van boerenkool, wortelen en savooiekool? Weten we nog wat we met witte kool kunnen doen? Spruiten, toch echt wel vitaminebommen van eigen land. Gewokte palmkool of een salade van winterpostelein. Groenlof en andijvie rauw in de stamp. Geen nood dus!
Voor de webshop betekend dat ik niet weet of we alles kunnen leveren. Mijn leverancier weet het namelijk ook niet. Speel op safe en koop vooral Nederlandse groenten en uiteraard die van Sophia’s Tuin.
Rest mij jullie uit te nodigen op woensdag en/of zaterdag in de winkel, afhaalpunt of thuis aan de deur.
Vincent de Wolff, Biologisch Tuinder.