Week 5. Gisteren Suuske haar verjaardag gevierd in het bos bij Eindhoven, op de parkeerplaats, slingers van de auto naar een boom opgehangen, achterklep van de auto open, koffie en thee uit de thermoskan, taart, zingen en dat allemaal op minimaal 1,5 meter afstand van onze Suuske verwijdert. Bijzonder. Dat hebben wij in onze jeugd nooit gehad zo’n aparte verjaardag.
Week 5. Vandaag de laatste spullen van Ingrids moeder opgeruimd in Limburg.
Week 5. Over 5 weken staat het eerste plantgoed alweer in de tunnels op het land. Daar tussen is de compost uitgereden en lavameel uitgestrooid over het land. En daar staan nu flinke plassen op.
Week 5. We snijden nog steeds andijvie en groenlof uit de tunnel. We hebben nog steeds eigen boerenkool, spruiten, savooie en wittekool van het land, Winterpostelein nog 1/3 tunnel vol. Das pas bijzonder
Week 5. In het groente krat zit bleekselderij, daarom een recept:
Recept Bleekselderijsalade
Heb je een drukke dag en weinig tijd om te koken, dan heb ik voor jou hier een supersnel te maken salade en gezond bovendien. En eerlijk gezegd staat dit recept ’s zomers en ’s winters hier regelmatig op het menu.
Nodig: Bos bleekselderij fijngesneden.
Aardappels van tevoren gekookt of restje van de vorige dag.
Appel twee stuks met schil in dunne plakjes gesneden.
Mais uit glas ongeveer 350 gr
Blikje tonijn.
Gekookte eitjes als vervanging van de tonijn of extra.
Dressing naar keuze of zelfgemaakt.
Zout en peper
Deze ingrediënten allemaal fijngesneden in een kom mengen. De gekookte eitjes er als laatste voorzichtig door heen mengen. Vlak voor het opdienen de dressing erdoor heen scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. En je kunt aan tafel.
Nog makkelijker: alle ingrediënten voor deze salade kun kopen in onze winkel of bestellen via onze webshop!
Rest mij jullie uit te nodigen op woensdag en/of zaterdag in de winkel, afhaalpunt of thuis aan de deur.
Vincent de Wolff, Biologisch Tuinder Sophia’s Tuin.