Even wennen die warmte.. Nu spat alles uit de grond. Dat wordt sla eten deze week. 5 soorten sla, klaar voor consumptie. Chinese kool “there I am”, koolrabi “here I come”, om van de paksoi maar te zwijgen. Bosbiet klaar, snijbiet ahum, enz.. Wat een weelde en wat een berg gezondheid lonkt ons toe. Ik daag je uit: Probeer deze week eens het volgende. Als je in de winkel komt of op de webshop rond neust, laat al je gewoontes eens los en pas je menu zo aan dat je zoveel mogelijk van het hier en nu eet. Best een uitdaging je eetpatroon aan passen aan wat de tuin te bieden heeft. Lekker duurzaam, goed voor je gezondheid en ook nog eens goed voor de portemonnee.
Deze week asperges in het groenten krat. Dat komt niet vaak voor. Ook de aspergeteler heeft moeite met het weer. Eerst te koud nu te warm. Tja.
Best hard gewerkt, afgelopen week, met z’n allen. Non-stop. Alles volgens plan gegaan. Deze week komt er weer volop plantgoed. Beregenen is weer begonnen. Peultjes plukken. En de skal controle voorbereiden. Het is nooit saai op en om de tuin
Zondag 27 juni is het al weer zover “Eten op Seters” Via deze link kun je je inschrijven!
Korte nieuwsbrief deze week. Het is dan ook knetter druk. Rest mij jullie uit te nodigen en te ontmoeten op woensdag en/of zaterdag in de winkel, afhaalpunt of thuis aan de deur.
Vincent de Wolff, biologisch tuinder Sophia’s Tuin.