Beste mensen,
Bijna half november en nog steeds tomaten en puntpaprika’s uit de tunnel. Dat is echt bijzonder! Maar dat gaat veranderen. Deze week gaat de tunnel leeg! Het moet; er gaat meer wind komen en daar kan de tunnel in zijn huidige staat niet tegen. Voor de zomer gewassen (tomaat, aubergine, komkommer, kaapse kruisbes en de paprika) verhoog ik de tunnel met 75 cm. Dat is nodig omdat deze gewassen de hoogte in gaan. Maar bij wind (en die kans wordt steeds groter) loop ik de kans dat de tunnel plat waait. Dat is niet de bedoeling. Verder moet de tunnel verplaatst worden over de wintergewassen: andijvie, groenlof, winterpostelein en veldsla.
Ook al is het ‘s nachts nog warm, het weer kan zomaar omslaan en dan ben ik de pineut! Daarom deze week een onbekend aantal groene puntpaprika’s in het krat. Ondanks dat ze groen zijn, toch behoorlijk zoet. Vooruitlopend op deze overvloed heb ik deze week alvast wat geëxperimenteerd met groene puntpaprika’s: gebakken kip gesmoord in een ruime hoeveelheid paprika, gevulde paprika in de oven, gevulde paprika met geitenkaas en honing, gewokte paprika met ui en paprika poeder en de kinderen blij gemaakt met paprika rauw op brood, in de broodtrommel, tussendoor, voor en na de maaltijd.
Eet smakelijk!