Wow. Dank jullie wel. Week 1 2022 gaat voor Sophia’s Tuin de boeken in als de week van het breken van alle records die we de afgelopen jaren hebben gekend. Het hoogste aantal klanten en bestellingen. Maar vooral een compliment aan jullie zelf. Super gaaf dat ook jullie keuzes aan het maken zijn. Hou hem vast en ga ervoor. Dat belooft wat voor de komende jaren.
In de tuin heerst vooral rust. De bijgevoegde foto spreekt voor zich. Zaterdag morgen gewoon hier op Seters. Prachtige kleuren, verstilde tuin. Had gewoon een vakantie kiekje kunnen zijn.
We zijn de tunnels aan het leeg oogsten. Dat gaat gestaag. Vorige week de laatste kroppen sla geoogst. Januari!?! Waar gaat het over. Nog nooit eerder vertoond. Gewoon van de vollegrond, Tunneltje erover heen, af en toe een doekje tegen de vorst. (Ha, ha, was het allemaal maar zo simpel) En er staat ook nog bindsla. Die wordt deze week geoogst. Nog volop andijvie en groenlof. De winterpostelein in tunnel 4 staat er nog voor bijna de helft met veel vitamines en omega-3. Tatsoi en mosterdblad zijn ook nog van de partij. Nog prei voor 5-6 weken. Boerenkool. Op ’t Schop hebben we nog voor 4-5 weken spruiten en savooiekool. Zoete Seterse bataat in de opslag en Yacon op het land!
Deze week groenlof in het krat. Een ondergewaardeerde groente toch maar mooi nu van het land. Je kunt er echt veel lekkers van maken. Even op internet kijken en smullen maar.
- Rauw verwerkt in een salade met appel en honing(dressing).
- In een roerbakschotel of stamppot.
- In een ovenschotel met aardappel en ham.
- In een gratin (goudbruin korstje) met aardappel en ui.
Ga over een uur in gesprek om te bekijken of er weer een moestuincursus gegeven kan gaan worden dit voorjaar… Samen met een groep jongeren uit Breda en omgeving. Belangrijk! Zo, gauw aan de slag.
Blijf gezond! Eet gezond! Veel knuffels toegewenst in je eigen bubbel, ga lekker wandelen en geniet.
Vincent de Wolff, Biologisch Tuinder Sophia’s Tuin.