Nieuws

Wat leeft er in de tuin?

Week 31 Bimi in het zonnetje

Zoals afgesproken geen uitgebreide nieuwsbrief in de vakantie. In de tussentijd zijn wij hard aan het werk om heerlijke groente op jullie bord te krijgen. Vandaar wel een recept. 

Gisteravond heb ik de kookboeken doorgekeken op zoek naar een recept van bimi, eigenlijk een spruitbroccoli. Heerlijke groente, vol voedingsstoffen en ook nog eens lekker op je bord. 

Een groente die nog steeds niet de aandacht krijgt in de winkel die deze eigenlijk moet krijgen. Dus voor de mensen die een groentepakket bij ons afnemen….

Dit vond ik in de uitgebreide recepten van Ottolenghi, Plenty More, een top recept. Makkelijk te maken, dus geen keukenstress in de vakantie. Wij hebben, gisteravond, in ieder geval tot de laatste kruimel zitten genieten.

 

Bimi met zoete tahini 

Bimi

Sperzieboontjes

Eventueel boontjes of erwtjes

Paar takjes koriander

Geroosterd sesamzaad

3 eetlepels tahin

3 eetlepels water of amandelmelk naar eigen keuze

1 teen knoflook

1 theelepel sojasaus

1 1/2 theelepel honing

1 eetlepel cider azijn of appelazijn

Zout

Voor de saus meng je alle ingredienten behalve de groente, de koriander en het sesamzaad. De saus moet ongeveer zo dik zijn als honing. Voeg anders wat water extra toe of om dikker te maken meer tahin.

Breng niet gezouten water aan de kook. Voor elke groente een aparte pan omdat de kooktijden verschillen. Eventueel stomen kan ook. Als het water kookt voeg dan de sperziebonen toe en kook voor 4 minuten, de broccoli ook 4 minuten, test deze even anders een paar minuten langer. De erwtjes hebben maar twee tot drie minuten nodig. Na de kooktijd afgieten in een vergiet en direct laten afkoelen door met stromend koud water af te spoelen. Droog de groente in een schone theedoek en meng ze in een saladekom. Schenk er eventueel wat pindaolie of gewoon olijfolie over. Dien op met aparte bakjes met korianderblad en geroosterd sesamzaad en de tahinsaus. Iedereen kan nu zelf besluiten in welke mate hij deze toevoegt. Misschien nog een schaaltje gekookte krielaardappeltjes bij en de maaltijd is compleet.

Eet smakelijk.

Rest mij jullie uit te nodigen, te ontmoeten op de tuin, in de winkel, op het afleveradres, bij het afleveren van jouw bestelling of gewoon in de tuin.

Ingrid de Wolff, biologisch tuinder Sophia's Tuin

Archief

2022 (34)

augustus (3)

juli (4)

juni (5)

mei (5)

april (4)

maart (4)

februari (4)

januari (5)

2021 (65)

december (4)

november (4)

oktober (5)

september (4)

augustus (5)

juli (4)

juni (4)

mei (7)

april (7)

maart (8)

februari (6)

januari (7)

2020 (64)

december (3)

november (7)

oktober (5)

september (5)

augustus (8)

juli (4)

juni (6)

mei (6)

april (5)

maart (5)

februari (4)

januari (6)

2019 (64)

december (5)

november (4)

oktober (5)

september (6)

augustus (5)

juli (7)

juni (6)

mei (6)

april (5)

maart (4)

februari (6)

januari (5)

2018 (51)

december (3)

november (4)

oktober (5)

september (4)

augustus (4)

juli (5)

juni (4)

mei (4)

april (5)

maart (4)

februari (4)

januari (5)

2017 (46)

december (3)

november (4)

oktober (5)

september (3)

augustus (4)

juli (5)

juni (3)

mei (5)

april (3)

maart (4)

februari (3)

januari (4)

2016 (31)

december (2)

november (2)

oktober (4)

september (4)

augustus (3)

juli (5)

juni (3)

mei (3)

april (2)

februari (3)

2015 (6)

november (1)

september (1)

juni (1)

mei (1)

maart (1)

januari (1)

2014 (5)

november (1)

september (1)

juli (1)

juni (1)

maart (1)

2013 (6)

november (1)

augustus (2)

juli (1)

mei (1)

maart (1)

Nieuwsbrief ontvangen?

Als je elke week onze nieuwsbrief wilt ontvangen met o.a. informatie over het pakket van die week schrijf je dan hier in.

Contactgegevens

 

logo sophias tuin web kader

Sophia’s Tuin

Seterseweg 7
4903 RV  Oosterhout / Dorst

www.sophiastuin.nl

facebook 3 321

Gecertificeerd door Skal

 

Eko skal

NL-bio-01 | Skalnr 103503