Afgelopen week … het was van alles. Zeer koude nachten, heerlijk warme zon, regen, enz.. Maart roert zijn staart, maar september kan er ook wat van. Heerlijk in de tuin gewerkt. Na een drukke week met heel veel interacties, familie zaken, is werken in de tuin ook voor mij heilzaam. Gewoon met je handen in de grond, met al je aandacht bij de vrijwilligers, onze planten, de tunnels, ongedierte die de jonge aanplant teistert, groenbemesters die gezaaid gaan worden. Belangrijk.
Zondag (“etenopSeters”) heeft onze Suuske gekookt. Dat stond in het teken van afscheid nemen van de zomer. 3 echte zomerse ervaringen, de geur van een knapperend houtvuur, samen aan een grote tafel, samen delen van het zomerse overvloed en met je (on) handen (igheid) eten. Super gezellig! Volgende maand gaat Hildegard koken. Houd de agenda in de gaten.
Deze week gaan de pompoenen naar binnen. Veld opruimen en mogelijk toch klaar maken voor nog een tunnel. Nog steeds een kleine opbrengst van de boontjes uit de eigen tuin. Tomaten hebben het veld geruimd voor de winterpostelein. Zo verandert de tuin weer met de seizoenen mee. Elk jaar komen toch wel de zelfde gewassen voorbij. Niets mis met ritme!
Nog meer eten op Seters. A.s. zondag is er het Tuindiner. Georganiseerd samen met Marjon Pluimes. Kijk op onze agenda. Bijna Vol!
Ter info. Omdat we een deel van onze biologische producten rechtstreeks inkopen, Geen duur gesjouw met producten. Via de (web)winkel kunnen we je biologische eieren aanbieden. En de biologische koeien kaas kopen we rechtstreeks in bij het Demeter bedrijf de Genneperhoeve. Resultaat: beide 30% goedkoper dan elders. Doe er je voordeel mee!
Deze week Violon/muskaat courgette in het krat. "Lets google" voor de lekkerte recepten! (: of: schijven 1cm, zout, peper, kerry, bakken, smullen! :)
Rest mij jullie uit te nodigen en te ontmoeten op de tuin, in de winkel, via de webshop of aan de deur als we jou bestelling komen afleveren.
Warme groet, Vincent de Wolff, Biologisch tuinder Sophia’s Tuin