Nieuws

Wat leeft er in de tuin?

Week 25 Uitdaging en uitnodiging.

Het zal je niet ontgaan zijn. Maar wij hebben iets met de Vrije School. Daarom bieden wij deze week in onze nieuwsbrief ruimte voor een bericht van een ouderinitiatief van ouders van de middelbare Vrije School. Een onderwijsvorm die wij zelf als heel belangrijk bestempelen. De Vrije school heeft onze eigen kinderen gevormd tot mensen die naast alle belangrijke schoolkennis, geleerd hebben om als eigen mens in de wereld te zijn. Het wordt niet voor niets een onderwijs genoemd waar je leert met hoofd, hart en handen. Ze zullen als jonge generatie stevig in zichzelf verankerd moeten zijn, hun kennis combineren met hun gevoel in relatie tot anderen en dit ook daadkrachtig kunnen toepassen. Zij ontmoeten een toekomst waar veel keuzen gemaakt moeten worden, waar we voor sociale vragen staan en vanuit eigen denk en handelingskracht zullen onze jongeren keuzes gaan maken. Wat is het fijn als daar dan in een onderwijsvorm dit geheel ondersteund wordt. Wie ben jij, wat is jouw ontwikkeling en wat kan ik jou als docent geven, aan leer- en ontwikkelprocessen om je dit te laten vormen. Een onderwijs dat we graag op deze manier behouden en ondersteunen. En waar wij hier op Sophia’s Tuin ook in bijdragen door het geven van tuinbouw aan de kinderen van de basisschool van de Vrije school in Oosterhout en verzorgen we elk jaar een week introductie kamp van de bovenbouw hier op de tuin Vandaar dit belangrijke bericht:

Nieuw ouderinitiatief voor een vrijeschool mavo, havo en vwo in Breda, Steiner college Breda

 Wij stellen ons graag aan jullie voor!!

Wij Arianne (voorzitter) , Harrie (docent vrijeschool onderwijs) , Fabienne (secretaris) Corry (penningmeester) en Leonie (communicatie) zijn een groep ouders die het vrijeschool onderwijs een warm hart toe dragen. We hebben of hadden kinderen op de onderbouw e/o bovenbouw. Na regelmatig ouders te spreken, die hun kind ook hadden ingeschreven bij de vrijeschool die er al is, maar uitgeloot werden voelden we frustratie maar ook een kans. Een kans om het toegankelijk te maken voor alle kinderen die graag naar het vrijeschool VO willen. Want dat wensen we alle kinderen toe. Met een soepele doorstroom naar een passend niveau. Vrijeschool onderwijs is net wat anders dan regulier onderwijs en is veel meer om de mens afgestemd. Elke dag beginnen de leerlingen met periode onderwijs en daar werken ze projectmatig aan thema’s die passen bij de leeftijdsfase. Dus je begint in je brugjaar bijvoorbeeld met geschiedenis waarin ontdekkingsreizen worden behandeld Want een nieuwe school en een nieuwe klas heeft met ontdekken te maken! Daarnaast nog vaklessen zoals koper slaan en houtbewerken. Het vrijeschool onderwijs streeft naar een gelijke verdeling van het hoofd, hart, handen principe en dat zie je terug in de lesopbouw. Dus niet alleen denken maar juist ook doen met je handen en je hart. Een diploma halen en ook jezelf persoonlijk ontwikkelen.

Om dit te kunnen doen hebben we hulp nodig van alle ouders met kinderen in de leeftijd van 10,11 en 12 jaar. Vanaf 1 juli 2023 gaan we handtekeningen verzamelen van ouders die ons initiatief ondersteunen. Wil je weten hoe? Kijk dan op onze website www.steinercollegebreda.nl of op onze facebook pagina of Instagram. Via de website kun je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven. Samen kunnen we dit doen! Doe je mee?

Harte groet van Arianne, Harrie, Fabienne, Corry en Leonie

Einde bericht.....

Wat betreft de tuin is het echt zomer. De kleuren zijn van heldergroen al naar donkergroen, de vlierbloesem is uitgebloeid en is gedroogd om in de huisthee van Sophia’s Tuin verwerkt te worden. Nu nog wachten op de bessen. De bloementuin verandert per dag in kleurschakering en het land zucht onder de droogte, waar wij met iedereens bijdrage zo goed mogelijk voor zorgen dat er weer een heerlijk product op je bord kan liggen.  

Nog ter info: zaterdag 24 juni, St Jansdag, zal er buiten op het erf een grote tafel staan met stekjes. Nathalie van de Circusschool organiseert hier op Sophia’s Tuin een stekjesruildag. Neem een zelf opgekweekt kamerplantenstekje(s) mee en ruil het om voor juist diegene die je nog niet hebt.  

Rest ons jullie uit te nodigen en te verwelkomen, in de winkel, webshop, afhaaladres of als we jouw bestelling komen brengen aan huis. Of gewoon op de tuin.

Warme groet, Vincent en Ingrid de Wolff, Biologisch tuinders Sophia’s Tuin

Archief

2023 (49)

november (4)

oktober (5)

september (4)

augustus (5)

juli (5)

juni (4)

mei (4)

april (5)

maart (4)

februari (4)

januari (5)

2022 (53)

december (4)

november (4)

oktober (5)

september (4)

augustus (5)

juli (4)

juni (5)

mei (5)

april (4)

maart (4)

februari (4)

januari (5)

2021 (65)

december (4)

november (4)

oktober (5)

september (4)

augustus (5)

juli (4)

juni (4)

mei (7)

april (7)

maart (8)

februari (6)

januari (7)

2020 (64)

december (3)

november (7)

oktober (5)

september (5)

augustus (8)

juli (4)

juni (6)

mei (6)

april (5)

maart (5)

februari (4)

januari (6)

2019 (64)

december (5)

november (4)

oktober (5)

september (6)

augustus (5)

juli (7)

juni (6)

mei (6)

april (5)

maart (4)

februari (6)

januari (5)

2018 (51)

december (3)

november (4)

oktober (5)

september (4)

augustus (4)

juli (5)

juni (4)

mei (4)

april (5)

maart (4)

februari (4)

januari (5)

2017 (46)

december (3)

november (4)

oktober (5)

september (3)

augustus (4)

juli (5)

juni (3)

mei (5)

april (3)

maart (4)

februari (3)

januari (4)

2016 (31)

december (2)

november (2)

oktober (4)

september (4)

augustus (3)

juli (5)

juni (3)

mei (3)

april (2)

februari (3)

2015 (6)

november (1)

september (1)

juni (1)

mei (1)

maart (1)

januari (1)

2014 (5)

november (1)

september (1)

juli (1)

juni (1)

maart (1)

Nieuwsbrief ontvangen?

Als je elke week onze nieuwsbrief wilt ontvangen met o.a. informatie over het pakket van die week schrijf je dan hier in.

Contactgegevens

 

logo sophias tuin web kader

Sophia’s Tuin

Seterseweg 7
4903 RV  Oosterhout / Dorst

www.sophiastuin.nl

facebook 3 321

Gecertificeerd door Skal

 

Eko skal

NL-bio-01 | Skalnr 103503