Zo die is binnen. De eerste nachtvorst is een feit. Het seizoen van doekje-leggen-erop-eraf-erop-eraf is weer begonnen. Belangrijk. Want er staan nog volop groenten op het land en in de tunnels. Winterpostelein, prei en de meeste kolen vinden dit niet erg een beetje vorst. Maar gewassen als andijvie, spinazie, sla, groenlof en ga-zo-nog-even-door groenten, slijten er wel van.
Duurzaamheidsmarkt. Afgelopen Zaterdag altijd gezellig om daar te zijn. Bijzonderheden? Een L.A.B. (Leuk anders beter) Stand, waarin wij aangespoord worden om zelf te experimenteren met meer circulair te worden. We zoeken verduurzaming vaak buiten ons zelf. Zonnepanelen, elektrische auto, isoleren, enz… Zouden we ons dagelijks handelen kunnen verduurzamen, door bv iets niet weg te gooien maar op te eten, de koffiedrab om te zetten in eetbare paddenstoelen, een herbruikbare verpakking weer schoon in te leveren. O zo simpel. 1% impact. Dat maal 17 miljoen Nederlanders…..
En als je wilt, kijk even op de agenda. “Soep maken” op zaterdag 28 oktober. Lijkt jou dat een beetje suf? Kijk dan vooral even in de agenda: Soep maken en eten in de Tuin.
En voor de liefhebbers van “Eten-op-Seters” Zondag 29 oktober is er weer een editie!! Erik en Monique, beide ervaren natuurvoedingkoks zullen een herfstige maaltijd aan ons serveren met groenten uit Sophia’s Tuin. Wat het wordt is nog een stil geheim. Dus kachel aan en samen aan tafel. Aanmelden kan via de agenda. Zie verdere informatie in de agenda.
Rest mij jullie uit te nodigen en te ontmoeten via de webshop, afhaalpunt, “thuis-gebracht-door-Sophia’s-Tuin”, in de winkel of gewoon in de tuin!
Vincent de Wolff, Biologisch Tuinder Sophia’s Tuin