Beste mensen,
Gisteren een dagje uitgepuft. Ook maar 30 min in de tuin geweest om water te geven. Vond ik best wel stoer van mezelf. Eerlijk moet gezegd worden dat Ankie en ik afgelopen zondag wel een groot deel van de dag 2300 preiplantjes hebben gepland in Hilvarenbeek.
De eerste komkommers uit de tunnel zijn een feit. De smaak is weer prima. Mogelijk volgende week de eerste Tuinbonen. In de tunnel staan wortelen, niet al te veel, maar wel al te oogsten. A.s. vrijdag komen 400 zoete bataat plantjes. Deze worden in Hilvarenbeek aan de grond toevertrouwd.
In de schijnwerpers deze week: Andijvie!
Een recept voor andijvie met spek
De andijvie in zijn geheel goed wassen.
Ruime pan met kokend water. Andijvie in zijn geheel erin. Wacht tot het water weer kookt. Andijvie eruit!
Spoel de nog niet gaar gekookte andijvie af onder koud stromend water en laat de andijvie uitlekken in een vergietSnijd ongeveer 2 cm. van de stronk af Trek de andijvie in de breedte uit. Sla de andijvie plat. (Best leuk wat geweld in de keuken. Trek veel aandacht en iedereen is zeker benieuwd wat er op het bord verschijnt)
Rol de halve andijvie struikjes zo strak mogelijk op (het makkelijkst is het om te beginnen bij de achterkant – probeer hierbij nog zoveel mogelijk water uit de andijvie te krijgen)
Snijd de opgerolde andijvie in rolletjes van ongeveer 2 centimeter en wikkel hier een plakje ontbijtspek omheen (zodat de snijvlakken van de andijvie met het spek bedekt zijn)
Terug in een pan, je mag best stapelen. Voor de lekker bekken: strooi er wat kappertjes overheen. Ongeveer 10 tot 15 minuten laten sudderen.
Warm, lauw warm en zelfs koud niet te versmaden. Zelfs als borrelhapje maak je er mooie sier mee.
Tip: maak er niet te veel van, want alles gaat op!