Nieuws

Wat leeft er in de tuin?

Vraag van Sietse de Wolff voor zijn profielwerkstuk 2024

Beste allemaal,

Mijn eindwerkstuk gaat over duurzame manieren om groene energie op te slaan. Groene energie zal uiteindelijk de huidige vormen van energie opwekken moeten overnemen. Wind- en zonne-energie zullen daar een grote rol in gaan spelen.

De uitdaging die dan opkomt is dat het niet altijd waait en de zon schijnt ook niet de hele dag. Daarom zal er een manier moeten komen om overdag die energie op te slaan zodat deze bijvoorbeeld ’s avonds of tijdens windstille periodes gebruikt kan worden. De huidige batterijen zijn echter helemaal niet duurzaam. Het lithium dat daarvoor gebruikt wordt, komt uit mijnen waar mensen onder slechte omstandigheden werken. Ook bij het proces van het maken van deze batterijen komen veel broeikasgassen vrij. Daarom wil ik onderzoek gaan doen naar duurzame en alternatieve manieren om energie (energie) op te slaan, door bijvoorbeeld gebruik te maken van zwaartekracht of luchtdruk.

Zij er mensen die hier meer kennis over hebben, of die iemand kennen die bezig is met dit onderwerp, waar ik contact mee op kan nemen? Mail me dan graag via info@sophiastuin.nl

Alvast bedankt voor het meedenken. Groet Sietse de Wolff

Archief agenda

Nieuwsbrief ontvangen?

Als je elke week onze nieuwsbrief wilt ontvangen met o.a. informatie over het pakket van die week schrijf je dan hier in.

Contactgegevens

 

logo sophias tuin web kader

Sophia’s Tuin

Seterseweg 7
4903 RV  Oosterhout / Dorst

www.sophiastuin.nl

facebook 3 321

Gecertificeerd door Skal

 

Eko skal

NL-bio-01 | Skalnr 103503